Ide írhatsz nekem:

nemeth4a@gmail.com

2011. május 28., szombat

Nagy jelentőséggel bír otthonunk bejáratának a kinézete?!

 A főbejárat  ízléses elrendezése  nagyon fontos, mivel ez az első övezet , amelybe elsőként lépnek be a vendégek és leírást ad a tulajdonos személyiségéről még mielőtt megtekintené a lakás belső részét. Különböző stílusokat használhatunk :rusztikusan berendezhetünk egy tornácot,  vagy egy modern hangulatút vidám színekben, klasszikusat, vagy fedett bejáratot vagy udvart , ezáltal is kifejezve egyéni stílusunkat. Ez az a hely , ahol mindenki azt kell érezze, szívesen látják. Bármilyen design-t választunk, ne feledjük , hogy a részletek körvonalazzák az EGÉSZ-et , ezért oda kell figyelni a kilincs színére is, az ajtóig vezető lépcső meglétére , egy megfelelő helyre állított virágcserép megváltoztathatja teljes mértékben a bejárat kinézetét.
 Építhetünk egy kisebb teraszt vagy árnyékolót az ajtó elé, ami néhány tető alá felfüggesztett növénnyel, felfrissítő hatést kelthet. A ház bejáratához vezető sétány szép kialakítása is nagyon fontos. A sétány széleire elhelyezhetünk néhány sor virágot, mivel a növények , akár cserépben , akár  szabadon a földön kúszva kellemes látványt nyújtanak, és  melegséget kölcsönöznek a rideg tégla felületeknek, valamint a vakolatoknak.
Beilleszthetünk fém elemeket és élénk színeket , amelyek a lakás főbejárati ajtaja felé vonzzák a tekinteteket még a kertből. Vannak esetek , amikor a garázs foglalja el a központi helyet , ez esetben ki kell emelni a bejárati ajtót különböző dekorációs elemek igénybevételével:  felállíthatunk különböző megvilágítási eszközöket a sétány egész hosszában a bejárati ajtóig , kétoldalt elhelyezhetünk ,   vonzó cserépbe helyezett ,érdekes növényeket , köveket vagy székeket , figyelembe véve a ház  építészeti szimmetriáját.
Abban az esetben , ha a bejárati ajtó központi helyet foglal el a ház elülső részén, vagyis , ha az otthonunk design-ja asszimetrikus, nagyon oda kell figyelnünk a különböző dekorációs elemek egyik- illetve másik oldalon való elhelyezésére , amelyek nem feltétlenül  kell azonosak legyenek, ahhoz , hogy az egyensúly hatását keltsék. Egyik oldalra ültethetünk  egy kis méretű fát, másik oldalra valamilyen örökzöld  bokrot . Egy másik figyelemkeltő elem lehet a színes ablaküveg. Ezek nagyon népszerűek voltak a viktoriánus korban is a magán lakásoknál , a legsűrűbben előforduló rajzokban a különböző madárfajok és a virágok jelentek meg. Ezek a lakás bejáratánál voltak elhelyezve, jelezve a család jólétét.


2 megjegyzés:

  1. Teljes-mértékben egyetértek, s nagyon jó ez a fajta megközelítése az otthon kialakításánál. A tetők, oszlopok, beugrok megtörik az épület falának egyoldalúságát, különösen hosszú falnál fontos elemek.

    VálaszTörlés

A facebookon is

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Látogatóim 2011.04.01-től

free counters