Ide írhatsz nekem:

nemeth4a@gmail.com

2011. május 8., vasárnap

Fokhagymás krumpli leves

  Volt a mélyhűtőben egy egész tyúk, s el kellett dönteni, hogy mi is legyen belőle! Sok variáció szóba jött , de a legnyerőbb a grillen sütött hús lett, ehhez pedig elő kellett főzni a húst, mert nem igazán volt fiatal a tyúkocska! :) Férjecském javaslatára a hús főzőlevébe főztem 2 gerezd fokhagymát is, és végül krumplit , így lett krumpli leves és grillezett comb és mell rizs körettel. Recept a GastroGlobe-on

Lekváros lepény

Tegnap valami lyen kelt tésztát kívánt meg a família , és erre a lekváros lepényre esett a választás. Igazából kicsit nagyobbaknak kellett volna lenni, no meg a díszítéssel is hadilábon állok még, de úgy gondolom , hogy senki sem született tökéletesnek !:) Recept a GastroGlobe-on


a díszítés nem tökéletes, de az íze... nagyon jó!


Szobanövény ápolási tanácsok, Fikusz

       Fikusz (Ficus sp.)

Ficus elastica
 Ha egy szobát változatos, de nagyjából azonos igényű növényekkel akarunk díszíteni, akkor erre a fikuszok nagyon alkalmasak. A legismertebb és legkedveltebb a F.elastica, melynek levelei szélesek , ellipszis alakúak, zöldek, illetve kaphatóak már tarka levelű változatai is. Ha nem öntözzük túl, idővel tekintélyes fává fejlődik. Egyre keresettebbek a F.benjamina különböző fajtái is. Ezeknek a növényeknek kisebbek a levelei, szárai jobban szétágaznak, így egy törpefa benyomását keltik.
Ficus pumila 'White Sunny'
 A F.pumila viszont tipikusan függő kosárba való kúszónövény. Az utóbbi fajtánál is találunk a zöld színű mellett tarka levelű változatokat.
Ficus benghalensis 'Audrey'
 Amíg a mérete megengedi, kétévente ültessük át, később elegendő a talaj felső rétegét cserélni. Hajtásdugványokkal szaporítható, de ehhez meleg talaj mellett még gyökereztetőszerre is szükség van.
Ficus benjamina

A facebookon is

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Látogatóim 2011.04.01-től

free counters