Ide írhatsz nekem:

nemeth4a@gmail.com

2011. április 7., csütörtök

Csoki torta avagy Gyors torta

            Csoki torta ( Dakó torta)


 Ez a torta a család kedvenc névnapi -, sőt (néha) szülinapi  tortája. A receptet még lánykoromban kaptam a legjobb barátnőm Édesanyjától. Akkoriban csak vagy kétszer sütöttem meg , viszont , amióta férjhez mentem , elég gyakran kell sütnöm , mert férjem nagy kedvence. Ő nevezte el Dakó tortának (a barátnőm Édesanyja család neve) .
  Hozzávalók:-  a lapokhoz: 6 kanál olaj, 6 kanál cukor , 6 kanál tej , egy kevés szalakáli, 1 tojás , annyi liszt , amennyit felvesz (ne legyen túl kemény a tészta).
                     -a krémhez: 500 ml tej ,5 kanál liszt , 1 cs. vaníliás cukor , 2 kiskanál kakaó por , 2 kanál margarin , 4-5 kanál cukor (Mivel nálunk nagyon nagy sikere van mindig, dupla adagból szoktam készíteni)
  Elkészítés: a lapokhoz a tojást elkeverjük a cukorral , majd apránként hozzákeverjük az olajat, a lisztet és a tejet. Annyi lisztet tegyünk , hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk { én kb.400 grammot szoktam, de még sosem mértem, ha valaki kíváncsi , legközelebb megmérem, és pótolom ezt a hiányosságot:)}. 6-8 palacsinta alakú lapot nyújtunk a tésztából , és palacsintasütőben , zsiradék hozzáadása nélkül egyenként kisütjük őket. (Vigyázni kell , mert nagyon hamar sülnek, ha kifehéredik a felső fele, már meg is lehet fordítani).
  A krémhez a lisztet összekeverjük a megadott tej mennyiség felével , hozzáadjuk a cukrot és a kakaó port, majd hozzáöntjük a maradék tejhez , és pépet főzünk belőle. Levesszük a tűzről , állandó kevergetés mellett( hogy ne bőrösödjék), langyosra hűtjük. Hozzá keverjük a margarint , és megkenjük vele a lapokat.
  A tetejére csokiöntetet vagy kakaós glazúrt is tehetünk. 
 Glazúr: 100 gr porcukor, 1,5 kanál kakaó . Ezt csomómentesre keverjük és hozzáadunk 3 kanál forró tejet , majd gyorsan rákenjük a tortánkra!
          Jó étvágyat!

A facebookon is

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Látogatóim 2011.04.01-től

free counters