Ide írhatsz nekem:

nemeth4a@gmail.com

2012. április 23., hétfő

A megunhatatlan palacsinta és élesztő nélküli lángos

Ismét elég hosszú idő telt el a legutóbbi bejegyzésem óta, de nem vesztem el! :)
A sors elég sok akadályt gördít az utunkba, de igyekszem átlépni őket( ha kikerülni nem is mindíg sikerül).
Nagyon sok jó receptet és bejegyzést olvasgattam ma éjjel, mivel elaludni sehogysem sikerült! :) Elnézést kérek, azoktól , akiknél csak olvasó voltam, és nem hagytam kommentet( a hangulatom volt a ludas)!
Sok finomság készült az utóbbi időben is szerény konyhámban, de mindről nem készült fotó! ezekből mutatom meg azt a kettőt, amiről most történetesen fotó is van! :)
A palacsinta olyannyira nagy kedvenc nálunk, hogy minden héten legalább egyszer kell sütnöm! Részletes recepttel nem tudok szolgálni, mivel én már csak szemre teszem bele a hozzávalókat! Általában csak tejjel készítem, most kivételesen került bele egy kevés szóda is, valamint sima csapvíz is.A lisztet kivételesen mértem( 30 kanál) , mert valakinél azt olvastam, hogy ahány palacsintát szeretnénk, annyi kanál lisztet tegyünk (csöndben jegyzem meg, nekem kb., mert nem tudtam pontosan megszámolni, 35 db. lett).annyira palacsinta rajongó a család, hogy több mint fele a kisült palacsintáknak rögtön sülés után el is fogyott! :) Különösen nagy öröm számomra , amikor a gyerekek csak szaladnak ki a konyhába, és kiáltják:" még kérek!!!" :)
És akkor íme a fotó:

 A múlt hét elején csokoládé pudingos csúsztatott palacsinta is készült. Nagyon finom lett az is! :)

Az élesztő nélküli lángost itt olvastam, nagyon megnyerte a tetszésem, és azóta már 3x is elkészítettem. A gyerekek is nagyon kedvelik reggelire, vagy akár vacsorára is.
Hozzávalók:
        40dkg liszt
        fél csomag sütőpor
       1 teáskanál só
       1 teáskanál currypor
       1 mokkáskanál őrölt fehér bors
       2 dl víz
       2 evőkanál olaj+ olaj a sütéshez


A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd darabokat szaggatunk le belőle( én a kezemben) formázzuk, bő forró olajban kisütjük. Tálalhatjuk fokhagymás tejföllel, én csak úgy natúran ettem! Nagyon finom!!!


A facebookon is

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Látogatóim 2011.04.01-től

free counters