Ide írhatsz nekem:

nemeth4a@gmail.com

2011. szeptember 6., kedd

Barbi féle lapos kenyér , kicsit felturbózva

 Barbi-nál lláttam a minap ezt a receptet,  és nagyon megtetszett.Kicsit módosítottam rajta , de természetesen az ő recepteje is tökéletes. Én csupán próbálkoztam, s szerintem nem lett rossz a végeredmény. Ajánlom mindkét verziót kipróbálásra.
 A recept , amely alapján én készítettem:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dcl tej ( mivel nem volt itthon sem tejföl , sem joghurt)
  • 1 kk só
  • 1kk szódabikarbóna
  • kevés kömény mag
  • csipetnyi szezám mag
  • zsír a sütéshez ( de lehet olaj, vagy vaj is, nekünk most ebből volt több)
 A hozzávalókat egy edényben összekevertem, jól eldolgoztam , és ( mivel közben a férjem hívott telefonon, aki jelenleg távol van tőlünk, és kb . fél órát beszélgettünk) 30 percig pihentettem, ami nem tett rosszat neki .
Majd lisztezett munka asztalra borítottam, és ujjnyi vastagságúra nyújtottam. Kétszer készítettem, első alkalommal megpróbáltam én is kör alakúra nyújtani ( valamennyire sikerült is) , de nem tudtam rendesen felvenni a szeleteket az asztalról , mert megnyúltak, ezért másodszorra inkább kör lakú kenyereket sütöttem, amit fél literes bögre segítségével sikerült jó nagyra méretezni. :)
 A teflon serpenyőt kissé megzsíroztam, majd szórtam bele egy pici lisztet, s beletettem a köröcskéket, melyeknek mindkét oldalát szép pirosra sütöttem. Vajjal, vagy felvágottakkal kítűnő reggeli, vagy akár uzsonna is lehet!
 Jó étvágyat mindenkinek!
a hozzávalók



a tészta pihentetés közben

az utódom :)




első próbálkozáskor ilyen lett, tányérra már nem tudtam tenni, a fotó készítéshez

A facebookon is

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Látogatóim 2011.04.01-től

free counters