Ide írhatsz nekem:

nemeth4a@gmail.com

2013. január 29., kedd

Koszorúba zárt golyócskák

Lehet, hogy nem a legmegfelelőbb elnevezés, de most ez jutott eszembe! :) Igazából kelt tésztás koszorú és kalács a szóban forgó desszert, vagy akár reggeli, vacsora...ki hogy szereti.
Hozzávalók:

  • 80 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 25 gr friss élesztő
  • kb. 3,5 dl langyos tej
  • 3 e. kanál cukor
  • csipet só
  • 3 e. kanál olaj
  • kevés cukrozott kakaópor a töltelékhez
  • egy tojás a kenéshez
  • olaj
A hozzávalókból, a kakaó kivételével rugalmas tésztát dagasztunk, kelni hagyjuk ( én kelesztő tálban hagytam, kb 35 percig), majd kicsit átgyúrjuk, s szilikon formába rakosgatjuk az olajos kézzel formált golyócskákat, amihez csak csipkedjük a tésztadarabokat. ezeknek a közepébe teszünk egy kis kanálnyi cukrozott kakaóport . Köré a koszorúhoz egy nagyobb darab tésztából rudat formálunk, majd még egyet, s a kettőt összetekerjük. Picit hagyjuk még kelni a formában, majd felvert tojással megkenjük a tetejét . Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
A fotók nem a legsikeresebbek, de hamarosan újra elkészítem, ha már ennyire finom lett, és akkor lesznek szebb fotók is, remélem!:)


A facebookon is

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Látogatóim 2011.04.01-től

free counters