Ide írhatsz nekem:

nemeth4a@gmail.com

2012. április 23., hétfő

A megunhatatlan palacsinta és élesztő nélküli lángos

Ismét elég hosszú idő telt el a legutóbbi bejegyzésem óta, de nem vesztem el! :)
A sors elég sok akadályt gördít az utunkba, de igyekszem átlépni őket( ha kikerülni nem is mindíg sikerül).
Nagyon sok jó receptet és bejegyzést olvasgattam ma éjjel, mivel elaludni sehogysem sikerült! :) Elnézést kérek, azoktól , akiknél csak olvasó voltam, és nem hagytam kommentet( a hangulatom volt a ludas)!
Sok finomság készült az utóbbi időben is szerény konyhámban, de mindről nem készült fotó! ezekből mutatom meg azt a kettőt, amiről most történetesen fotó is van! :)
A palacsinta olyannyira nagy kedvenc nálunk, hogy minden héten legalább egyszer kell sütnöm! Részletes recepttel nem tudok szolgálni, mivel én már csak szemre teszem bele a hozzávalókat! Általában csak tejjel készítem, most kivételesen került bele egy kevés szóda is, valamint sima csapvíz is.A lisztet kivételesen mértem( 30 kanál) , mert valakinél azt olvastam, hogy ahány palacsintát szeretnénk, annyi kanál lisztet tegyünk (csöndben jegyzem meg, nekem kb., mert nem tudtam pontosan megszámolni, 35 db. lett).annyira palacsinta rajongó a család, hogy több mint fele a kisült palacsintáknak rögtön sülés után el is fogyott! :) Különösen nagy öröm számomra , amikor a gyerekek csak szaladnak ki a konyhába, és kiáltják:" még kérek!!!" :)
És akkor íme a fotó:

 A múlt hét elején csokoládé pudingos csúsztatott palacsinta is készült. Nagyon finom lett az is! :)

Az élesztő nélküli lángost itt olvastam, nagyon megnyerte a tetszésem, és azóta már 3x is elkészítettem. A gyerekek is nagyon kedvelik reggelire, vagy akár vacsorára is.
Hozzávalók:
        40dkg liszt
        fél csomag sütőpor
       1 teáskanál só
       1 teáskanál currypor
       1 mokkáskanál őrölt fehér bors
       2 dl víz
       2 evőkanál olaj+ olaj a sütéshez


A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd darabokat szaggatunk le belőle( én a kezemben) formázzuk, bő forró olajban kisütjük. Tálalhatjuk fokhagymás tejföllel, én csak úgy natúran ettem! Nagyon finom!!!


14 megjegyzés:

  1. Mindkettőt nagyon szeretem én is, csak sajnos sokszor lusta vagyok palacsintát sütni :(

    VálaszTörlés
  2. Akár a palacsintát, akár a lángost szívesen elfogadnám most én is. Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  3. A palacsinta tényleg megunhatatlan, csak tejjel, vagy felesben szódavízzel készítem én is :) De milyen jó lángos receptet találtál!!! Gyors és finomnak látszó!

    VálaszTörlés
  4. Mindkettőt imádjuk:) A lángos receptjét viszem is, hétvégén lehet kipróbálom:)

    VálaszTörlés
  5. Éva
    Köszönöm!Szivesen indítanám a posta galambot, de sajnos már elfogyott! :)

    Vicuska
    Ugye, hogy nem lehet megunni?:) A lángos valóban nagyon finom, szeretettel ajánlom kipróbálásra! :)

    Kati
    Ti is? :) Vidd nyugodtan! Jó sütögetést hétvégére!!

    VálaszTörlés
  6. Panna
    Ismerős! :) De a gyerekek kedvéért még a lustaság is legyőzhető! :)

    VálaszTörlés
  7. Én pont ma sütöttem palacsintát, de lángossal még nem próbálkoztam - mentettem is a receptet! :-)

    VálaszTörlés
  8. teller-cake
    Ezek szerint nálatok is kedvenc a palacsinta! a lángost nyugodtan próbáld ki, nem fogsz csalódni! Nagyon finom!

    VálaszTörlés
  9. A palacsinta nálunk is nagy kedvenc, de én nagyon nem szeretem sütni. Szerencsére Anyósom szereti:-) A lángosod nagyon tetszik, élesztősen nagyon szeretjük, így még nem próbáltam.De a fokhagymás tejföl el nem maradhat!

    VálaszTörlés
  10. Nálunk nem csak a gyerekek sündörögnek míg sütöm a palacsintát, hanem az apjuk is. :)))

    VálaszTörlés
  11. ...a lángost most fogom sütni, Pattayan, egy ISKCON templomban! Régóta keresek élesztō, tojás, tej nélkülit! Sütōporom az van! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem jól sikerült a lángos, örülök, hogy benézett hozzám !

      Törlés
    2. Egyre jobban sikerülnek, Gábor-napon sütöttem harmadszor, indiai lisztbôl, mangós-paradicsomos chutney-t adtam hozzá, pazar volt! Üdv: Gábor! :D

      Törlés
  12. Nos én nem sütőporral, hanem szódabikarbónával csináltam meg a lángost. Igy is finom lett, bár nekem az "eredeti" lángos jobban tetszik.

    VálaszTörlés

A facebookon is

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Látogatóim 2011.04.01-től

free counters