Ide írhatsz nekem:

nemeth4a@gmail.com

2014. augusztus 5., kedd

Változtatunk, új életet kezdünk

Persze nem most rögtön, de már egyre közelebb kerülünk a megvalósításhoz !
Egyelőre ott tartunk, hogy tavaly szeptember óta vidéki emberekké váltunk, ugyanis elköltöztünk Sóváradra, ahol nagyon megszerettük !
8 és fél évi marosvásárhelyi tartózkodás után, ahol egyik albérletből költöztünk a másikba , rájöttünk , változtatni kell. A legutolsó albérleti lakás nagyon elhanyagolt volt, s persze próbáltunk jobbat keresni, gondoltuk keresünk ott , a városban egy szép kis kiadó házat , ahol esetleg rendezgethetünk egy kis konyha kertet is, és az lenne a legnagyobb előnye, hogy a gyerekek bármikor kinn lehetnek a szabadban. Meg is néztünk párat , de amikor az ár felől érdeklődtünk , leesett az állunk, az nem a mi zsebünknek való !
 Aztán próbáltunk a Marosvásárhely közelében fekvő kis településeken is érdeklődni , de ott szinte ugyanannyit kérte , mint benn a városban .Vészesen közeledett az ősz , és mi semmiképp nem szerettük volna , hogy Ádámnak iskolát kelljen változtatni , ugyanis most kezdte az előkészítő osztályt . egy alkalommal kiültünk a város szélén található Sörpatika nevű vendéglő teraszára , és méláztunk, hogy vajon merre induljunk kiadó családi ház ügyében, amikor megcsörrent a férjem telefonja. a vonal másik végén egyik barátja érdeklődött a hogylétünk felől , mire a párom rögtön ezeket mondta : "meghívlak egy sörre, ha találsz nekünk egy aranyos kis családi házat valahol a környéketeken! " ehhez tudni kell , hogy ez a barát a barátnőjével akkoriban Szovátán lakott , ami 6 km-re van Sóváradtól  . Kis idő múlva vissza is hívott az illető, hogy a barátnője talált nekünk egy aranyos kiadó házat .
 A többi részletettel nem szeretnék senkit untatni . Szeptember elsején beköltöztünk, én egy hét után beálltam dolgozni egy étterembe, aztán májusban kénytelen voltam otthagyni .
  Most kertészkedem, kisebb-nagyobb sikerekkel, és azon vagyunk, hogy vásároljunk egy telket , ahol valóra válthatjuk terveinket . a terveinkben szerepel természetesen a saját szalma bálából épített házunk, valamint egy olyan ökofalu építése , ahol csakis természetes házak lesznek ( ilyenek a földdel megtöltött zsákokból épített házak, vályog házak, fa házak , szalma házak , stb. ) ezekről bővebben itt olvashat a kedves látogató ( igaz , csupán román nyelven )


, valamint fotókat is nézegethet .
Terveinkben az is szerepel, hogy még 3 személy vagy család lakna velünk, természetesen olyanok, akiknek hasonló a mentalitásuk , vagyis úgy gondolkodnak , mint mi. Értem ezalatt a természetes életmódot, ami magába foglalja az önellátó kertészkedést , -gazdálkodást és a káros szenvedélyektől mentes életvitelt . Természetesen mindenkinek meglenne a maga kis egészséges háza , amit akár közösen is felépíthetünk .


  A vegyszer-mentes  kertészkedést már idén kipróbáltuk , bár sokmindent csinálhattunk volna másképp , elég szépen meghálálta kertünk a gondoskodást  , úgy  tűnik , és még fogja ezután is (remélhetőleg).

9 megjegyzés:

 1. Marika, de jó, hogy jelentkeztél!
  Nagyon tetszenek a terveitek! Én is szeretnék -inkább álmodozok róla- többé-kevésbé önellátó életmódot folytatni. Itt nem tudjuk megvalósítani, otthon meg, ahol ott a rengeteg örökölt föld parlagon, nem lehet.
  Annyira szép lehet a vidék, ahol laktok! Mutatsz majd fotókat?
  Nagyon szorítok Nektek, hogy valóra váljanak terveitek, példamutató lehetne. Azért jelentkezzél néha:-)
  Ádámnak pedig sikeres előkészítő-kezdést kívánok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szépen köszönöm a jó kívánságokat ! Majd hozok fotókat is !
   Köszi az Ádám nevében is, de most már elsőt fog kezdeni szeptemberben ! :) Azért költöztünk ide tavaly szeptemberben, hogy már itt tudjon sulit kezdeni ...lehet, hogy kissé kusza volt a fogalmazásom, bocsi ! :)

   Törlés
 2. Nagyon szép és jó gondolat kívánok sok sikert mindehhez! Időnként jelentkezzél tájékoztassál minket hogy hol tartotok?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen a férjem nevében is ! Igyekszem majd beszámolni a fejleményekről ! :)

   Törlés
 3. Izgalmas dolgok várnak Rátok, én is szívesen olvasnék a továbbiakról! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi , Vicuska ! Igyekszem majd gyakrabban írni ! :)

   Törlés
 4. Hú, akkor sok változás történt felétek :) Kitartást, erőt akkor a megvalósításhoz, nagyon szép terveitek vannak.

  VálaszTörlés
 5. Marika, gratulálok a terveitekhez! Jó egészséget, erőt, kitartást kívánok, hogy mindent meg tudjatok valósítani!

  VálaszTörlés

A facebookon is

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Látogatóim 2011.04.01-től

free counters