Ide írhatsz nekem:

nemeth4a@gmail.com

2012. november 4., vasárnap

Fokhagymával tűzdelt sertés karaj római tálban sütve

Ideje már írnom ide is valamit, hiszen lassan el is felejtik az emberek, hogy létezik ilyen nevű blog is! :)
Annyi minden történt az utóbbi hónapokban, hogy nem lenne elég egy hét arra , hogy elmeséljem, de nem is teszem!  Jól vagyunk, hála Istennek, és ez a lényeg !
Gyönyörű idő volt ma kinn, és ez a kedély állapotomnak is kedvezett, no meg tegnap disznót vágtunk, ezért most nagyon friss húsból tudtam elkészíteni ezt a fennséges eledelt. Az első fogás húsleves volt, a második pedig ez a nagyon finom csont nélküli karaj, amihez ebédre nem készült köret, ezért csak a húst fotóztam, még mielőtt megkóstoltam volna, ugyanis annyira jó illata volt, hogy nem lehetett kihagyni a kóstolást ! :)
 Az este a hűtő részben hagytam a húst,ami olyan 60 dkg-nyi volt, nem zacskóztam be a többihez hasonlóan, s még igazából nem döntöttem el, hogy mi legyen ma belőle, ezért csak délelőtt pácoltam be kevés sóval, borssal,fokhagymával megtűzdeltem és roston sültekhez való fűszerkeverékkel megszórtam, valamint pici oliva olajat locsoltam rá.

 Kb. 3 órát állt a  páccal a hűtőben, aztán az előre beáztatott római tálba téve , raktam még rá kaliforniai paprika csíkokat  valamint hagyma szeleteket. Hideg sütőbe toltam , és kb. másfél óra alatt készre sütöttem. Elméletileg fedő nélkül is kell pirítani a húsokat, de erre most nem volt szükség, ugyanis fél időben megfordítottam, és már akkor láttam , hogy kissé pirult is .


8 megjegyzés:

 1. Guszta, nagyon fincsi lehet! :)

  VálaszTörlés
 2. Kati
  Köszönöm!!

  hankka
  Köszi, igen , nagyon fincsi volt!

  VálaszTörlés
 3. De finomat ettetek!
  Disznóvágásban nem volt részem, mióta eljöttünk Zilahról. Nem rajongtam érte, de az estét már szerettem, mire minden kész lett, s friss kolbászt ehettem:-)

  VálaszTörlés
 4. Nagyon jó ötlet volt a pácolás. Én is szoktam tűzdelt karajt sütni cserépben, de még sosem pácoltam be:) Biztosan nagyon finom lett.

  VálaszTörlés
 5. Gerdi

  Igen, nagyon finom volt!:)
  Ennyi kimaradás után, most még élveztem is! :)

  Roza

  Érdemes kipróbálni, nem fogsz csalódni! Nagyon finom volt!!!

  VálaszTörlés
 6. Nagyon finom szaftosnak látszik a húsod! Biztosan isteni volt!!

  VálaszTörlés
 7. Maria
  Köszönöm! Ez a megfelelő kifejezés rá, "isteni" ! :)

  VálaszTörlés

A facebookon is

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Látogatóim 2011.04.01-től

free counters