Ide írhatsz nekem:

nemeth4a@gmail.com

2012. november 6., kedd

Sütés nélküli kekszes-krémes , pudingos finomság

A fiam valami  édességet kért estére ( vajon kire hasonlít, hiszen egyikünk sem édességes...nagyon :D ) , hirtelen nem is tudtam, mit üthetnék össze, s rákérdeztem, hogy kérnek kekszes pudingosat, persze szinte egyszerre kiáltották az IGEN-t :)
Így sikerült összehozni ezt a nagyon egyszerű édességet!




Hozzávalók:

  • egy csomag keksz (nálam most mézes volt)
  • egy csomag csokoládé ízű pudingpor
  • 4 dcl tej +kb. 2 dcl a krémhez
  • 3 ev.k. cukor a pudinghoz+kb .3 ev.k. a krémhez
  • 2 egész tojás
  • kb. 3 kanál sima liszt a krémhez
  • 1 cs. vaníliás cukor a krémhez

Elkészítés:
 Egy Szilikon hercegnő formát ( lehet pl. őzgerinc is) kivajazunk, majd az aljára szépen kirakunk egy sor kekszet .A pudinghoz kimérjük a tejet , majd a Mix-Fixben ( vagy csak egy tálban) összekeverünk 50 ml tejet a kakaóporral és 3 evőkanál cukorral. A 350 ml tejet feltesszük főni, és amikor már forr, óvatosan hozzákeverjük az előzőleg elkvert pudingport, s állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A forró pudingot ráöntjük a kekszre, majd ( kicsit gyorsan kell dolgozni, mert akkor puhul meg igazán jól a keksz, ha forrón öntjük rá akrémet és a pudingot) elkészítjük a krémet. A tojásokat a cukkorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd a lisztet is. Csomómentesre kavarjuk, és hozzáadjuk a forrásban lévő tejhez, szintén besűrűsödésihg kavarjuk. A szilikon formában a pudingra ismét egy réteg keksz kerül, majd egy réteg krém, ismét keksz, majd puding, stb. Addig rétegezzük, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Hideg helyre tesszük ( nem árt egy éjszakát hűtőben tárolni, nálunk ezt nem érte meg ), majd kiborítjuk egy tálcára, szeletekre vágva tálaljuk. akár tejszínhabbal is lehet , nekünk így is tökéletes volt ! Azon sütik kategóriájába tartozik, amit sosem lehet megunni, és egy adag sosem elég belőle! :)

8 megjegyzés:

  1. Nagyon mutatós lett ebben a formában ez a sütés nélküli édesség. Biztos finom is volt :)!

    VálaszTörlés
  2. Ó, ez nagyon jól néz ki. :) Most találtam rád a fb-on, de feliratkoztam itt is "követőnek". :)

    VálaszTörlés
  3. Gabriella

    Először is köszöntelek a követőim között, érezd nagyon jól magad "nálam"!! Köszönöm a sütimnek szóló dícsérő szavakat!!

    VálaszTörlés
  4. Maria
    Köszönöm, igen, nagyon finom volt!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon mutatós és igazán ötletes desszert, fincsi lehetett! :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon mutatós lett abban a formában!
    Olyan kekszet hoztunk a nyáron otthonról, nagyon finom. Itt másak a kekszek, jók, de másak. Ezért mindig felpakolok otthoni ízekből:-)

    VálaszTörlés
  7. hankka
    Köszi, nagyon fincsi volt! :)

    VálaszTörlés
  8. Gerdi
    Köszi! Nagyon szeretem ezt a formát , sok ételt tesz különlegessé !Ez a fajta keksz nekünk is a kedvencünk , főleg, amióta a gyerekek gyakran kapnak ilyet az oviban uzsonnára, s persze több, mint fele itthoni felhasználásra kerül! :)Most is ebből kifolyólag lett ilyenből, ugyanis jó pár napja árválkodott az egyik csomag megbontatlanul! Ami az otthon ízeit illeti, tökéletesen meg tudlak érteni, pár évig voltam én is hasonló helyzetben!:)

    VálaszTörlés

A facebookon is

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Látogatóim 2011.04.01-től

free counters