Ide írhatsz nekem:

nemeth4a@gmail.com

2011. december 30., péntek

Ádám betöltötte 5. életévét!

       Csak kapkodunk a fejünkhöz, hogy milyen hamar nőnek ezek a gyerekek!   Tegnap a mi Ádámunk is betöltötte az 5. évet! El sem hiszem! Mintha csak most született volna! A nap nagy része azzal telt, hogy felidéztük ,milyen is volt 5 évvel ezelőtt az életünk, mi történt akkor, hogyan sírtunk együtt a kórházban, ő azért mert még nem tudta milyen is az élet, én meg azért, mert nem tudtam mi a baja, és nem igazán tudtam mit is kellene tennem, hiszen ő az első szülöttünk, és , hiába vigyáztam már sok gyerekre, láttam az unokahúgomat , ahogyan cseperedett, egyik sem volt a sajátom, nem nekem kellett eldönteni, hogy mi a helyes a vele való viselkedés kapcsán! Ezek olyan szép dolgok, amit csak az édesanyák érezhetnek és tudnak, mert megtapasztalják! Mert, igen, a sok bosszúság és aggodalom mellett rengeteg szép dolgot élhet át egy édesanya! És most hirtelen az ugrott be, hogy , sajnos, sok olyan édesanya van, aki szívtelen , és cserbenhagyja gyermekét, mások viszont mindent megtennének azért , hogy végre gyerekük lehessen!
Lehet, hogy közhelynek hangzik mindez, de nekem most jól esett ide leírni, mert , lehet, hogy egyszer, ha már nem leszek, az unokáim, és a gyerekeim szívesen olvassák!
        No de, hogy a szülinapról is ejtsek pár szót, tegnap nagy tortadíszítési lázban voltunk a férjemmel. Nagyon nehezen állt össze a kivitelezés, mert azt már tudtuk, hogy dínónak örülne Ádám a legjobban, de nem igazán tudtam eldönteni, hogy hogyan valósítsam meg . És, mint sokminden másban, most is kikértem a férjem véleményét, így lett közös koprodukció eredménye ez a torta, ami kissé ijesztőnek tűnik, nekünk legalábbis, de végülis elég jó lett.
  Tegnapelőtt még azért izgultam, hogy életem első fondant-ja sikerüljön! :) Mostmár csak mosolygok, mert sokkal egyszerűbben is megoldhattam volna, de....miért is ne válasszam a bonyolultabb megoldást ?:) Nagyon sok receptet elolvastam, még videót is megnéztem a pillecukorból készített fondant -ról. Végül , kicsit ragadt, de fólia segítségével egészen jól sikerült ráhelyezni a tortára. A dekorálást a férjem vállalta be, mint ahogy a formára igazítás , és a sablon készítés is az ő érdeme!
a szemét kérte elsőnek a kis ünnepeltünk :)
 A tortalapot Kiskukta receptje alapján készítettem és  a krém is innen származik, amikért ezúton is külön köszönet Neki!!!

7 megjegyzés:

 1. Marika, nagyon boldog szülinapot Ádámnak! Ti pedig nagyon szépen megoldottátok a dínótorta projektet!! Boldog Új Évet Kívánok Nektek!! :)

  VálaszTörlés
 2. Nagyon szépen köszönöm a jó kívánságokat, átadom az ünnepeltnek , majd reggel! A kedves szavakat is köszönöm! :)
  B.Ú.É.K Nektek is!!!

  VálaszTörlés
 3. Ez, igen, micsoda torta! Boldog szülinapot kívánok a kisfiadnak! :)
  és természetesen Boldog Új évet is kívánok Nektek! :)

  VálaszTörlés
 4. Isten éltesse sokáig Ádámot születésnapja és nemrég volt névnapja alkalmából is!
  A bejegyzésed eleje könnyeket csalt a szemembe, mert felidéződött bennem is, amikor először tarthattam Legnagyobbikomat a karomban, és először mondhattam valakinek: kisfiam.
  A tortát szépen megcsináltátok, bár tényleg kicsit rémísztő, de az a lényeg, hogy az ünnepeltnek tetszett.
  Békés, boldog új évet az egész Németh családnak!!

  VálaszTörlés
 5. Csilla
  Nagyon szépen köszönjük! Nektek is B.Ú.É.K.!
  Maria
  Köszönjük a jókívánságokat és a kedves szavakat! Bizony, megható pillanatok voltak akkor, és most is gyakran meghatódunk , mi anyukák!
  B.Ú.É.K.Nektek is!!!

  VálaszTörlés
 6. Sok boldogságot Ádámnak!

  Szép dolgokat irtál, jó volt olvasni az érzéseidről!

  A torta pedig szupi lett, és az a lényeg, hogy Ádám kérése teljesült és közös munkával megcsináltátok neki! Ügyik vagytok!

  VálaszTörlés
 7. Nagyon szépen köszönjük, Csilla!!

  VálaszTörlés

A facebookon is

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Látogatóim 2011.04.01-től

free counters