Ide írhatsz nekem:

nemeth4a@gmail.com

2011. március 29., kedd

Szobanövény ápolási tanácsok : Afrikai ibolya

Virágkötőként természetes , hogy munkám során rengeteg szobanövénnyel kerültem ''kapcsolatba''. Nagyon szeretem őket , a saját háztartásomnak is része jó pár ''egyén''. Valószínűnek tartom, hogy Drága Édesanyámtól is ragadt rám a virágok , növények iránti nagy szeretet, hiszen Ő is nagyon gondosan ápolgatta őket mindig.
 Ezúttal szeretnék néhány növény ápolási tanácsot közzétenni, és fotókat , melyek között saját gondozásúak is megtalálhatóak.


              Afrikai ibolya (Saintpaulia ionantha)


 Már több mint száz éve, hogy Kelet-Afrikából Európába került ez a méltán népszerű , nagy múltra visszatekintő növény. Húsos , zöld , bársonyosan szőrös levelei közül fehér , rózsaszín, lila vagy kék , különböző alakú virágok emelkednek ki. Bármikor virágozhat , és ha különböző színű fajtákat válogatunk össze , akkor nagyon szép virágegyüttest alakíthatunk ki. Kétévente tavasszal ültessük át! Szaporítani levéldugványozással vagy magvetéssel lehet.
      Fényigény:világos , de nem napos ablakba helyezve az ideális.
      Öntözés: tartsuk a földjét mindig nedvesen, ügyelve arra , hogy a leveleit ne érje víz! Alulról is öntözhetjük, de csak néhány óráig tartsunk vizet a cserépalátétben, majd öntsük ki!
      Hőmérséklet: az átlagos meleg megfelel az afrikai ibolyának , télen nyugalmi időszakában is legalább 16 °C-ot biztosítsunk számára.


      Páratartalom:Párás levegőt igényel , tegyük a cserepét nedves kavicságyra!
      Virágzási időszak: januártól- decemberig

           

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A facebookon is

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Látogatóim 2011.04.01-től

free counters