Ide írhatsz nekem:

nemeth4a@gmail.com

2011. október 21., péntek

Brokkolis, zelleres, sárgarépás fasírt

 Tegnap nem sok idő jutott a főzésre, és egyébként is, csak egyedül ettem itthon. Már elég rég árválkodott egy közepes fej brokkoli, egy nagyobb darab zellergumó  a hűtőben ,no meg volt itthon sárgarépa is. Előbb arra gondoltam , hogy megeszem párolt zöldségként. Oda is készítettem az edénybe a megmosott zöldségeket , vizet alá, ételízesítőt rá, fedőt a tetejére, s párolódj ott magában( gondoltam én). Aztán rájöttem, hogy nem igazán fogok jóllakni a sima párolt zöldségekkel, és miután jól megpuhultak, kivettem őket, lecsöpögtettem a levét, irány be egy tálba, botmixerrel összeturmixoltam, tettem hozzá 3 tojást, kevés zsemlemorzsát, pici borsot, sót, felhevítettem a serpenyőben egy kevés olajat, és kanál segítségével kiszaggattam. Mindkét felét szép pirosra megsütöttem, s kész is lett az én brokkolis fasírtom. Persze a páromnak nem ízlett, de délután, hazajőve a napköziből, a gyerekeknek nem győztem adogatni! Anett is csak úgy falta, mint aki ki volt éheztetve, Ádám pedig egyfolytában dícsérte: " Anya, nagyon finom ez a brokkoli -fasírt!" Hát ennél nagyobb öröm nem is kell, azt hiszem, egy Anyának!



a kép minőségéért elnézést kérek! ( csak telefonnal sikerült fotózni, ráadásul siettem is)

2 megjegyzés:

  1. Na az már ez egyszer biztos, hogy ha a gyerekeknek ízlik és nem úgy kell könyörögni, hogy zöldséget egyenek, akkor az már óriási siker.

    VálaszTörlés
  2. Ez így igaz , Panna! Bár a sárgarépát és a karalábét nagyon szeretik nyersen is (szerencsémre)! :)

    VálaszTörlés

A facebookon is

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Látogatóim 2011.04.01-től

free counters