Valami édességre vágytunk, s elővettem a receptes füzeteim egyikét. Hosszas keresgélés után találtam rá erre a receptre, amit jó pár évvel ezelőtt írtam le Budapesten egyik nagyon kedves ismerősömtől. Ezúton is sok puszi neked érte, Mami!!!
Az eredeti recept puncs pudingport ír, de én most epreset használtam, és így is finom lett!
Hozzávalók:
6 tojás
21 dkg cukor ( én kevesebbet tettem)
3 cs. epres puding
1 cs. vaniliás puding( nálam most tejszín ízű)
1/2 dcl rum
A krémhez:
3 tojás sárgája
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
A tetejére:
3 tojás fehérje
18 dkg cukor
Elkészítés:
A 6 tojás fehérjét 21 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük. A tűzről levéve( melegen) hozzáadjuk a 6 tojás sárgáját, 3 eper- és 1 tejszín ízá pudingport. Kivajazott lisztezett tepsibe öntjük, előmelegeített sütőben ,180 fokon, tűpróbáig sütjük.
A krémhez a margarint a porcukorral , a 3 tojás sárgájával és a rummal jól kikeverjük. A kihűlt tésztára kenjük.( a meleg miatt én kicsit betettem most a hűtőbe).
A tetejére a 3 tojás fehérjét 18 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük, majd a krémre kenjük.
Tetszés szerint dekoráljuk!
Ez nagyon finom lehet:)
VálaszTörlésNagyon "ennivaló", gusztusos a süteményed,biztos finom volt!
VálaszTörlésDe jó kis sütit sütöttél! Éppen nekem való recept:-)
VálaszTörlésKati
VálaszTörlésIgen, az volt!:)
marisz57
Köszönöm!
Gerdi
Köszi! Akkor vidd a receptet, és hajrá!:))
Jól néz ki, és biztosan finom is!:)
VálaszTörlés