Hozzávalók:
- 3 cs. Petit Beurre keksz( nálam volt két fél csomag mézes keksz is)
- 1 cs. tejszín ízű pudingpor
- 400 ml + 2-3 kanálnyi tej
- 3+2 kanál kristálycukor
- 2 kanál holland kakaópor
- 10 dkg margarin
- 2-3 kanál liszt
- 2 tojás
- 3 kocka csokoládé( én most a lányom eperkrémes Milkájából loptam)
- 50 ml tej
- 1 kanál kakaópor
- kevés cukor
A pudingot a leírás alapján felfőzzük, majd hűvös helyen picit hűlni hagyjuk.Közben egy sor kekszet lerakunk a tepsi aljára. egy edényben összekeverjük a 2 tojást a cukorral és a liszttel, majd hozzáadjuk a 2-3 kanál tejet( én csak szemre mértem, lehet kicsit többet is). Felfőzzük, langyosra hűtjük és hozzákeverjük a margarint. A krémet rákenjük az első réteg kekszre, majd kirakunk még egy sor kekszet. Erre a rétegre kenjük a langyosra hűlt pudingot,majd újabb kekszsor következik! Elkészítjük a csokiöntetet :a tejet összekavarjuk a csokival , és jól átmelegítjük!Én kicsit sok tejet löttyintettem az edénybe, ezért morzsoltam pár keksz darabot is bele, hogy sűrűbb legyen...de nem lett! :( Beletesszük a kakaóport , a cukrot, jól elkavarjuk, és elzárjuk alatta a tűzhelyet.Még forrón ráöntjük a kekszre, s pár órát ( ha lehet egy éjszakán át) pihentetjük, hogy a keksz átvegye az ízeket , és puhuljon!
a kekszsor alatt a kakaós krém lapul
itt a tejszín ízű pudingra került újabb keksz sor
a csokiöntet kicsit soknak bizonyult, így nézett ki hűtés előtt
pár órai hűtés után
fölszeletelve