Már régóta készülök a csúsztatott palacsinta elkészítésére, múlt héten összejött, de még csak most sikerült feltenni a képeket róla. A receptet Vesta-nál találtam, csupán egy -két dolgot módosítottam rajta.
Íme az általam készített palacsinta receptje:
Hozzávalók: 10 tojás, 10dkg vaj,10 dkg liszt, pici só, kevés tej(kb.3 dcl), kevés porcukor, fél citrom reszelt héja , 1 cs. vaniliás cukor , olaj a sütéshez.
A töltelékhez: vaniliás cukorral elkevert kristálycukor , reszelt csokoládé , házi készítésű áfonya lekvár .(mennyiséget nem írok, mert ízlés szerint lehet többet vagy kevesebbet mindenikből)
A tojásokat szétválasztom, elkeverem a porcukorral, liszttel, tejjel, vaniliával, citromhéjjal. Külön felverem a tojások fehérjét, majd óvatosan belekeverem az előző masszába. Felforrósított palacsinta sütőbe pár csepp olajat teszek, azt egyenletesen eloszlatom a serpenyőben, és belekanalazok annyit a tésztából. hogy kb. 1,5 cm-es palacsintákat kapjak. Csak az egyik felét sütöm meg a palacsintáknak, s ha kész, tűzálló tányérra vagy edénybe csúsztatom (még gyakorolnom kell, mert sikerült szépen egymásra csúsztatni őket) , és rétegenként szórok rá vaniliás cukrot, majd palacsinta, reszelt tejcsoki, palacsinta , áfonya lekvár, stb. amíg elfogy a tészta. Az utolsót a megsült felével felfelé ráborítom a "tortára" a tetejére is reszelt csokoládét tettem,( de csokiöntet talán jobb lett volna) , 180 fokra előmelegített sütőbe helyezem pár percre, amíg a csokoládé megolvad. Szeletekre vágva tálalom, mint a tortát.
Egyáltalán nem fogyókúrás , de nagyon finom. Én vendégeket vártam, ezért növeltem az adagot.
Anett nagy szeretettel segített! |
....íme a végeredmény |
Jó étvágyat!