Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 4 tojás
- 25 gr friss élesztő
- kb. 3,5 dl langyos tej
- 3 e. kanál cukor
- csipet só
- 3 e. kanál olaj
- kevés cukrozott kakaópor a töltelékhez
- egy tojás a kenéshez
- olaj
A hozzávalókból, a kakaó kivételével rugalmas tésztát dagasztunk, kelni hagyjuk ( én kelesztő tálban hagytam, kb 35 percig), majd kicsit átgyúrjuk, s szilikon formába rakosgatjuk az olajos kézzel formált golyócskákat, amihez csak csipkedjük a tésztadarabokat. ezeknek a közepébe teszünk egy kis kanálnyi cukrozott kakaóport . Köré a koszorúhoz egy nagyobb darab tésztából rudat formálunk, majd még egyet, s a kettőt összetekerjük. Picit hagyjuk még kelni a formában, majd felvert tojással megkenjük a tetejét . Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
A fotók nem a legsikeresebbek, de hamarosan újra elkészítem, ha már ennyire finom lett, és akkor lesznek szebb fotók is, remélem!:)
Nagyon szép a kalácskád! Küldhetnél belőle e-mailben :))) Sodót nem szoktál készíteni mellé?
VálaszTörlésKöszi, repítem! :) Én nem igazán szeretem a sodót !
TörlésÉs hol vannak a Tupperes edények a képről?:)))
VálaszTörlésA kerek szilikon forma ott van! :)
TörlésMarika, nagyon guszta lett a kalácskoszorúd!:)
VálaszTörlésKöszönöm!
TörlésDe szép:) Ügyes vagy:)
VálaszTörlésKöszönöm, Kati! :)
TörlésDe szép koszorú! Jó ötletet adtál, köszi!
VálaszTörlésKöszönöm, Gerdi! Örülök, hogy sikerült ötletet adnom Neked is! Nagyon szívesen!! :)
Törlés