Oldalak

2011. június 29., szerda

Júhtúrós golyócskák

Ajándékba kaptunk jókora darab júhtúrót , ennek már negyedét megettük vacsorára tegnap, a többinek egy részéből gondoltam készítek valami érdekeset, amit már rég ki szerettem volna próbálni, de nem tudtam hogyan fogjak hozzá. A BLACK ANGEL  sajtgolyóinak receptjét olvasva, felidéztem az oly régen áhított golyócskákat, s ma megsütöttem az én változatomat. Nagyon gyorsan elkészíthető, és még gyorsabban elfogyott!
 Hozzávalók:

  • 30 dkg júhtúró
  • 2 tojás fehérje
  • 1 egész tojás
  • 2 marék zsemlemorzsa
  • pici só
  • pici bors
  • lehelletnyi őrölt kömény( többet nem mertem, mert csak kísérleteztem, de szerintem jót tett volna neki)
  • olaj a kisütéshez
A hozzávalókat egy tálban jól összegyúrjuk , nedves kézzel golyócskákat formázunk belőle, majd forró olajban mindkét felét szép pirosra sütjük!
 Egyszerű és nagyszerű!!!


volt két kiskuktám is




Csokis kifli

   Tegnap előtt valamilyen kelttésztára fájult meg a fogam , nem mintha ez hiányzott volna a fogyókúrámhoz , de a gyerekek is imádják, és ....ugy-e értük mindent! :)
 Előbb a korvapuusti-ra gondoltam, de aztán úgy döntöttem, kipróbálok valami újat. Így a választás egy papírdarabkára másolt ( valamikor a nővéremnél egy recept gyűjteményből írtam ki) receptre esett. Fotóm nem volt kéznél, ezért a fantáziámra hagyatkoztam. Ez kissé meg is látszik a kiflik alakján. :) Sebaj, az ízük nagyon-nagyon finom lett, és ez a lényeg!!! 
 A fiam dícsérő szavai pedig....hát, mindennél többet érnek! ( tudni kell, hogy a családban Ő az , aki szeret minden féle ételben kritizálni, olykor-olykor kivetni valót találni.)
A recept a GastroGlobe-on
 Szerintem kalácsot is fogok majd sütni ezzel a kelttészta recepttel!
  

2011. június 27., hétfő

Majonézes karfiolkrém

 Imádjuk a karfiolt! Én bármilyen változatban szívesen fogyasztom, a gyerekek inkább csak párolva, vagy főve, a férjem pedig a majonézes krémet díjazza. Hát most ezt a változatot készítettem, így a gyerekek is kaphattak, mielőtt összetörtem( bár talán hagyhattam volna meg többet is nekik, majd legközelebb :).  Majd teszek fel egyéb változatokról is recepteket. 

2011. június 13., hétfő

Faházak (előregyártott elemekből)

      A faházaknak is megvan a maga előnye. Rövidebb lehet az építési idő,  a megfelelően kivitelezett hőszigetelésnek köszönhetően jelentős mértékben csökkenhet a fűtés számla és a széndioxid kibocsátás.Könnyebb a hozzáépítés, és még sorolhatnám.


   Ízelítőül álljon itt néhány fotó:
valamint az alábbi képre kattintva még több kép és részlet 


     

2011. június 12., vasárnap

Szobanövény ápolási tanácsok : Leander



 Leander ( Nerium oleander)


 A leander néhány év alatt magas, terebélyes cserjévé növekszik.Hosszúkás , vékony levelei lándzsa alakúak. Kora nyártól késő őszig illatos fehér, piros vagy rózsaszín egyszerű vagy telt virágokat nevel. Nyáron tartsuk a kertben vagy az erkélyen , az időjárás viszontagságait is jól viseli. Ősszel vágjuk vissza , és télen lehetőleg fűtetlen helyiségben pihentessük! Ha szükséges , tavasszal ültessük át! Rendszeresen ellenőrizzük a leveleit , mert a pajzstetvek hamar megtámadják , amit időben kezelni kell . ÍHajtásdugványokkal könnyen szaporítható. Figyelem, a növény minden része mérgező!


 Fényigény: Világos, napos hely a legmegfelelőbb.
 Hőmérséklet: Nyáron elviseli a kánikulát is , de télen 4-8 °C-os hőmérsékleten kell tartani.
 Öntözés :Nyáron bőségesen , télen alig öntözzük.
 Páratartalom:Nem érzékeny a levegő páratartalmára.
 Virágzási időszak:jőlius-szeptember.

2011. június 9., csütörtök

Most már vidám vagyok!!! És üdvözlöm Zsófit!

 Mielőtt többen azt hinnék, engedtem eluralkodni a szomorúságot a kedvemen, megírom ezt a bejegyzést! Köszönöm , azoknak , akik egyből reagáltak a tegnapi bejegyzésemre, miszerint elveszítettem egy követőmet!  Lehet, hogy valóban az éterben tűnt el, az is lehet, hogy nem, lényegtelen......
 Viszont a sors úgy hozta, hogy  már tegnap lett egy újabb követőm,  Zsófi , akit most szeretnék ezúton köszönteni, mert egyébként személyes üzenetben szoktam,  de  valamiért  vacakol a blog és nem engedi!  Nem tudom mások hogy vannak ezzel, de én minden egyes újabb követőnek nagyon tudok örülni, hiszen az is bizonyíték arra, hogy nem hiábavaló a "munka" , amit itt végzek, ami egyébként nagyon is szórakoztató, hiszen az a jó benne, hogy nincs főnök, aki diktálja a tempót, és a babérokat is csak én arathatom le, vagy fordítva, ha valami nem jól sikerül, csak magamat okolhatom érte. De gondolom mindannyian így vagyunk ezzel, itt a blogvilágban!  Személy szerint nagyon szeretnék még nagyon sokáig részese lenni ennek a "világnak"

Főzzünk a szabadban! -avagy hogyan nézne ki a kertünkben a konyha? ( ötletek képekkel)

 Itt a nyár, mindenki ( vagyis sokan)  örülne, ha nem kellene a tűzhely melegét is, még plusszban elviselni benn a konyhában.  Számos  megoldás kínálkozik  arra vonatkozóan [természetesen itt azok figyelmét hívnám fel, akik kertes házzal rendelkeznek, mert én hiába mennék ki, kissé nevetséges lenne a háztömb udvarán főzögetni :) ] , hogy milyen lehetne a konyánk , kinn a szabadban .  

  Íme néhány fotó: 

Az alábbi képre kattintva, még több fotó megtekinthető

Ki hogyan szereti?


Játékban való részvételre hívott meg egyik kedves blogtársam, Panna , a Panna főz és kreatívkodik című blog szerzője. ennek nyomban eleget is teszek ,mert szeretek játszani, és egyszerű is! Ezúton is köszönet érte Pannának!

A megadott válaszok közül lehet választani-pl. kivastagítod azt , ami érvényes rád- , illetve lehet "magyarázkodni" is.

    A. Hogyan választod ki, mi kerüljön az asztalra?


1.Recept alapján , ezt követően vásárolom meg a hozávalókat.
2. Az otthoni alapanyagokat felhasználva, kiegészítve - .
de az alapanyagokat is úgy választom meg, hogy egészséges és diétás legyen.
3.Másként / Az otthoni alapanyagokat felhasználva  árakat figyelembe véve /


   B. Hogyan főzöl és blogolsz?


1.Főzés közben fotózok,jegyzetelek
2.Főzés után fényképezek és leírom a receptet
3.Másként/ Van úgy , hogy előbb leírom és csak utána fényképezem, vagy főzés után fényképezem, aztán leírom, változó


   C. Milyen alapanyagokat használsz?


1.Kizárólag a legjobb minőséget , függetlenül az árától
2. A legolcsóbat, függetlenül a minőségtől
3. Középminőséget- azért odafigyelek az árakra és a minőségre is


    D. Mennyire tartod be a receptben előírtakat?


1. Teljes mértékben
2. Egyáltalán nem figyelem
3. Esetenként kihagyok hozzáadok/kihagyok belőle


    E. Mennyire hasznosítod a fölöslegesnek tűnő maradékokat? (süteménylapok szélei, tojás egyik része-sárgája , fehérje stb....)


1. Kidobom/ elöntöm
2. Tárolom , amíg felhasználásra kerül
3.Azonnal felhasználom.


A vastagbetűs rész igaz rám, a többi pedig egyéb válaszlehetőség és ki-ki válassza ki azt, ami leginkább ráillik.  Pannával  egyeznek a főzési szokásaink, s ez nem  azt jelenti, hogy én lemásoltam az övét, valóban ezek illenek rám (is)!:)
 A játékot nekik adom tovább:


 Csilla
 Ani
Fagyal Hajnalka
 Rozsika
  Roza
 Terike

Elszomorodtam! :(

 Egyel kevesebb lett a követőm, vajon mit rontottam el? ennyire rossz lenne a legutóbbi bejegyzésem?  szerencsére a statisztika nem ezt igazolja!   azért mégis sajnálom! :(